Solan Gundersens Vinterleker

Mini Solan

Kjell Aukrust i100!

I år er det 100 år sidan Kjell Aukrust vart fødd.

«Jeg vokste opp blant kuer, griser, hester, høner, spælsau, agronomer fra Østerdalen og en illsint sveiser fra Solør. Det var på Storsteigen Landbruksskole i Alvdal, hvor far min var rektor.»

Slik skriv Kjell Aukrust om bakgrunnen sin i Alvdal. Det skulle vise seg å vera ein framifrå bakgrunn for ein av våre mest folkekjære kunstnarar innanfor så mange område.

Vi feirar minnet hans ved å by inn til ein Aukrust-kveld med forfattaren Sigmund Løvåsen. Boka hans om Kjell Aukrust kjem til hausten.

Sigmund Løvåsen (f. 1977) er frå Trysil og er busett i Svartskog i Oppegård kommune. Han studerte ved forfattarstudiet i Bø og Litterär Gestaltning i Göteborg. Frå 2012-2017 var han leiar i Den norske forfatterforening.

Løvåsen debuterte i 2003 med romanen Nyryddinga, som han både fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris og P2-lyttaranes romanpris for. Den frittståande oppfølgjaren Brakk kom i 2006. Den tredje romanen hans , Mamsell Iversen, kom i 2009. Løvåsen har også gjeve ut skodespela sine i bokform: Daga (bok i 2004), Vente på fugl (2009) og Vid din sida (2011). Hausten 2018 kom den første diktsamlinga hans ut, Med øksene dei haustar inn.

Inngang Inkl. kaffi og kaker: 100 kr.

(Utsatt) Kring’n Kjell Huset Aukrust

UTSATT – ny dato kommer.

Billetter kan bestilles her:
https://ebillett.no/events?search=Kring

(Utsatt) Kring’n Kjell Huset Aukrust

UTSATT – ny dato kommer.

Billetter kan bestilles her:
https://ebillett.no/events?search=Kring

(Utsatt) Kring’n Kjell Huset Aukrust

UTSATT – ny dato kommer.

Billetter kan bestilles her:
https://ebillett.no/events?search=Kring

(Avlyst) Aukrust-kveld hos Ringsaker Bibliotek i Brumunddal

Dette arrangementet er avlyst grunnet korona-smitte.

Aukrust-kveld Det er 100 år siden Kjell Aukrust ble født. Sigmund Løvaasen snakker om Aukrust. I den nye biografien om Aukrust presenterer han det store spennet i Aukrusts produksjon. Han var billedkunstner, tegner, illustratør og dramatiker. Løvaasen tegner også et bilde av personen Kjell Aukrust. På festkvelden leser Svein Arild Johnsgård fra Aukrust sine bøker og Anna Sundström Otervik har med seg noen av sine musikervenner som spiller musikk fra Flåklypa.

(Utsatt) Bursdagsfest Huset Aukrust

UTSATT – ny dato kommer

(Avlyst) Litterær lunsj på Furuset aktivitetshus

Velkommen til litterær lunsj med
Sigmund Løvåsen om Kjell Aukrust

Kjell Aukrust, den folkekjære maleren, tegneren og forfatteren bak Solan, Ludvig, Reodor Felgen og resten av Flåklypa-universet ville fylt 100 år i dag. Aukrust var en allsidig og aktet nasjonal kunstner og humorist. Hans tegneferdigheter førte til at han som sekstenåring ble den yngste studenten ved Statens håndverks- og kunstindustriskole noensinne. Nitten år gammel debuterte han på Høstutstillingen. I tidlig voksen alder jobbet han en årrekke som tegner og illustratør, etterhvert utvidet han med å skrive små snutter til illustrasjonene sine, først i avis og deretter utgitt som bøker, 36 bøker ble det i alt. I 1996 åpnet det Sverre Fehn-tegnede Aukrustsentert i hjembygda hans Alvdal, og markerte kronen på livsverket til kunstneren Kjell Aukrust.

Vi markerer jubileet med besøk av Sigmund Løvåsen som for tiden skriver på en ny biografi om Kjell Aukrust. Løvåsen er fra Trysil og har utgitt bøker, skuespill og dikt. Han er prisbelønnet og mottok i 1996 blant annet P2-lytternes romanpris for debutboka Nyryddinga. Etter foredraget viser vi filmkomedien Freske fraspark i kinoteket kl. 12.30. Filmmanuset er skrevet av Kjell Aukrust i samarbeid med regissøren Bjørn Breigutu.

Arrangementet er en del av Deichman sin foredragsserie: Påfyll. Solide, opplysende og engasjerende foredrag i kombinasjon med enkel lunsj, frukt og kaffe.

(Utsatt) Sjokkvarieté på Chat Noir – Kjell Aukrust i100!

KORONA UTSETTER AUKRUST-FEIRING PÅ CHAT NOIR!

Det er med tungt hjerte alle vi som jobber med arven etter Kjell Aukrust må meddele at vi på grunn av smittefaren i et tettpakket Chat Noir, hvor 100-årsfeiringen av Kjell Aukrust skulle funnet sted 22. mars, blir utsatt inntil det foreligger et klarere bilde av Koronavirusets utbredelse i hovedstaden.

Dette skal jo være en kveld der vi vil feire og hedre Kjell Aukrust – samt vise hans mange fasetter, som det gode mennesket og den unike multikunstneren han var. En kveld der publikum både blir minnet om hvorfor de elsker Kjell Aukrust – og forhåpentligvis også får se ham fra nye sider. Det skal være en kveld med både morsomme, lune, fantasifulle – og noen mer dyptgående seanser som gir rom for ettertanke. Kjell Aukrust selv ville ikke ønsket at de som kommer for å feire ham, deriblant Hans Majestet Kong Harald og Dronning Sonja, skal være urolige for smittefare eller i verste fall utsettes for smitte i sal eller foajé på en kveld som dette.

Vi skal etterhvert finne et annet tidspunkt for denne fantastiske forestillingen vi har planlagt. Da ønsker vi selvsagt å få med oss alle de som nå var klare for å bidra på scenen med å synge, fortelle, spille kjente og kjære scener, holde taler og fremføre merkverdige og minneverdige innslag, deriblant Sigmund Groven, Kari Simonsen, Toralv Maurstad, Øystein Dolmen, Herborg Kråkevik, Atle Antonsen, Ingrid Vollan, Petter W. Schjerven, Harald Stanghelle, Flåklypa Orchesteret, Kjetil Bjerkestrand, Knut Nærum, Solveig Kloppen og Ivar Nergaard!

Alle billetter som er kjøpt, vil fremdeles gjelde for det kommende arrangementet. Alle gjester vil bli invitert på ny. Alle henvendelser rundt denne avgjørelsen, som er tatt av styret i Aukrust AS, sendes til kjell-erik@aukrust.no.

Med vennlig og vemodig hilsen, på vegne av Aukrust AS
Kjell-Erik Nordahl
Daglig leder