Hva skjer
Flaklypa Aukrustsenteret
25. februar holder Aukrustsenteret åpent fra kl.10-19! Inkludert i inngangsbilletten får du denne dagen se filmen "Herfra til Flåklypa" i Flåklypasalen. Filmen starter kl. 17.00
Velkommen til en trivelig dag og kveld på Aukrustsenteret!
Hjertelig velkommen til en skikkelig koselig dag på Aukrustsenteret 26. februar! Leking i snøen, is-bobler, kakao og bål ute. Rebus, filmfremvisninger, utstillinger og lek og gøy inne! Ta med en besteforelder og kom da vel!
Velkommen til utstillingsåpning på Aukrustsenteret kl.14.00 20. februar! Hør kunstnerene fortelle om prosessen bak kunsten i rundkjøringen!
Velkommen til koselig julehandel i Aukrustsenterets butikk! Torsdag 15. desember holder Aukrusetsenteret åpent fra kl.10-22! Solan og Ludvig byr på mange gode tilbud!

1. desember kl.13

Fugler og vinger representerer det fremste symbolet på frihet, virkelighetsflukt, eventyr og nye muligheter. Med denne utstillingen ønsker Kunstbanken å vise eksempler på hvordan tre norske kunsthåndverkere arbeider med temaet. Arbeidene viser stort spenn i størrelser og uttrykk, er utradisjonelle og stiller spørsmål omkring definisjonen på hva smykker egentlig er.

Velkommen til tradisjonsrik og stemningsfull handlegate på Aukrustsenteret 26. og 27. november! Et trivelig møtested i førjulstida!

Her kan du handle julemiddag og julegaver, sjokolade og kjoler, varme strikkeplagg og pynt av alle slag.

Alvdal kulturskole, teatergruppa og barnekoret byr på kulturelle innslag både i Flåkypasalen og i Solans kafé.

Lørdag 26. november kl.10-16
Søndag 27. november kl.12-16

Utstillerliste julegate 2016

 

Fredag 18. november kl 19.30 er det duket for en ellevill forestilling på Aukrustsenteret. Stian Carstensen og Ove Røsbak kommer på besøk med forestillingen "Så hatten passer".

Dette er en humoristisk forestilling, som består av nyskrevne tekster og sanger, med skråblikk på fortid og samtid, og publikum står i fare for å bli skikkelig revet med. Budskapet er derfor: «Ta med hjelm!»

Les mer om forestillingen her

Endelig blir det teater av Solan, Ludvig og Reodor Felgens verden!
Riksteateret inviterer til førsteklasses familieunderholdning - både for gamle og nye Flåklypa- fans. I løpet av høsten 2016 og vinter/vår 2017 skal de innom 70 spillesteder i Norge.

Se turnèplanen her

«Trekker en edruelig person utløsermekanismen til seg inne i kassen, vil kroken (a) utløse springfjæren (b.) Kassen (c) slynges da til værs og lander ved en enkel vektfordeling på springfjæren (d) – som igjen slynger kassen (C) tilbake i en elipseformet bane til bunnfjæren (B) hvoretter utløserkroken (A) igjen låser springfjærmekanismen (B)
Personen inne i kassen (C) har da utført et Hallingkast, uten fysiske anstrengelser."
Ludvigs hage- en fredelig krok ved foten av Flåklypatoppen ved Aukrustsenteret. Med syriner og prestekrager, småfugl og utebibliotek.  Her kan slitne astronautaspiranter slappe av med en god bok i hengekøyen, og samle krefter til ferden ut i verdensrommet med måneraketten La Pollo XIII.

Ludvig oppfordrer alle til å ta med en liten neve fuglefrø til småfuglene. Han håper noen vil se litt ekstra etter dem i sommer mens han trosser frykten for rakett og romferd og reiser til månen med Herr Gundersen .

«Dagen etter kjørte Solan og jeg til VM-trening i Kollen. Solan lå på gasspedalen. Jeg satt bak rattet. Turen oppover gikk i Engan-Wirkola- og Neuendorf-prat. Vi mintes også Brandtzægs kjempehopp på 97,5 under treningen for tre år siden. Da steg friskussen fra Ogndalen tel værs som en papirdrage, og datt ne’att så hælkappa revna i sømma. Solans begeistring gjorde utslag i turteller’n."


Les mer...

Les pressemelding fra Aukruststiftelsen i forbindelse med rettssaken om Il Tempo Gigante her.

Les pressemelding fra Aukruststiftelsen i forbindelse med anke fra Caprino Filmcenter her