Hva skjer
Flaklypa Aukrustsenteret
Velkommen til Freske fraspark på Aukrustsenteret lørdag 13. mai kl.11-13!
Her blir det aktiviteter for både store og små ute og inne i regi av Alvdal idretslag og Aukrustsenterets venner. Lykkehjul og åpning av Ludvigs utstilling: "Kort i nakken, fyldig ved øra" kl.12
Raketten er klar for testing mellom kl.11-13 og Solans Kafé er åpen hele dagen.
Gratis inngang frem til kl.13!

Velkommen til utstillingsåpning på Aukrustsenteret 6. mai

"Helge Ness - i strek og bilder" åpner i gjestegalleriet på Aukrustsenteret lørdag kl. 19.00 med påfølgende program i Flåklypasalen.
Programleder : Ingrid Vollan

Gratis inngang.
For reservasjon av plass ta kontakt med Alvdal bibliotek på telefon: 62489047 eller på  e-post

 

Vi ønsker alle deltakere lykke til med Solan Gundersens vinterleker!
Her finner du mer informasjon om årets vinterleker.

25. februar holder Aukrustsenteret åpent fra kl.10-19! Inkludert i inngangsbilletten får du denne dagen se filmen "Herfra til Flåklypa" i Flåklypasalen. Filmen starter kl. 17.00
Velkommen til en trivelig dag og kveld på Aukrustsenteret!
Hjertelig velkommen til en skikkelig koselig dag på Aukrustsenteret 26. februar! Leking i snøen, is-bobler, kakao og bål ute. Rebus, filmfremvisninger, utstillinger og lek og gøy inne! Ta med en besteforelder og kom da vel!
Velkommen til utstillingsåpning på Aukrustsenteret kl.14.00 20. februar! Hør kunstnerene fortelle om prosessen bak kunsten i rundkjøringen!

Endelig blir det teater av Solan, Ludvig og Reodor Felgens verden!
Riksteateret inviterer til førsteklasses familieunderholdning - både for gamle og nye Flåklypa- fans. I løpet av høsten 2016 og vinter/vår 2017 skal de innom 70 spillesteder i Norge.

Se turnèplanen her

«Trekker en edruelig person utløsermekanismen til seg inne i kassen, vil kroken (a) utløse springfjæren (b.) Kassen (c) slynges da til værs og lander ved en enkel vektfordeling på springfjæren (d) – som igjen slynger kassen (C) tilbake i en elipseformet bane til bunnfjæren (B) hvoretter utløserkroken (A) igjen låser springfjærmekanismen (B)
Personen inne i kassen (C) har da utført et Hallingkast, uten fysiske anstrengelser."
Ludvigs hage- en fredelig krok ved foten av Flåklypatoppen ved Aukrustsenteret. Med syriner og prestekrager, småfugl og utebibliotek.  Her kan slitne astronautaspiranter slappe av med en god bok i hengekøyen, og samle krefter til ferden ut i verdensrommet med måneraketten La Pollo XIII.

Ludvig oppfordrer alle til å ta med en liten neve fuglefrø til småfuglene. Han håper noen vil se litt ekstra etter dem i sommer mens han trosser frykten for rakett og romferd og reiser til månen med Herr Gundersen .

«Dagen etter kjørte Solan og jeg til VM-trening i Kollen. Solan lå på gasspedalen. Jeg satt bak rattet. Turen oppover gikk i Engan-Wirkola- og Neuendorf-prat. Vi mintes også Brandtzægs kjempehopp på 97,5 under treningen for tre år siden. Da steg friskussen fra Ogndalen tel værs som en papirdrage, og datt ne’att så hælkappa revna i sømma. Solans begeistring gjorde utslag i turteller’n."


Les mer...

Les pressemelding fra Aukruststiftelsen i forbindelse med rettssaken om Il Tempo Gigante her.

Les pressemelding fra Aukruststiftelsen i forbindelse med anke fra Caprino Filmcenter her