Flaklypa Aukrustsenteret

På Aukrustsenteret kan hele familien kose seg med artige aktiviteter, oppfinnelser, Kjells fantastiske tegniniger og filmfremvisninger i Flåklypasalen.Bli med på KONKURRANSE!

Øisteins tar med seg blyanten sin og lager tegneopplevelser for hele familien i sommer! Opplev hans forrykende show, utstilling og ikke minst lær deg noen smarte tegnetriks i Øisteins tegneaktivitetsrom!
Utstillingen åpner 6. mai i Aukrustsenterets gjestegalleri!

Solan og Ludvig trenger ny sjef. Kanskje du er den rette personen i stillingen som daglig leder for Aukrustsenteret?

Vi vil gjerne få invitere til koselige førjulsdager og julegate her på Aukrustsenteret
2. og 3. desember(kl.10-16 og kl.12-16).
Julegata er en stemningsfull førjulstradisjon for mange både lokale og tilreisende! Kulturskolen og skolekoret står for trivelig underholdning og i bodene finner du et stort utvalg av julebakst, julegaver, klær, keramikk, sjokolade, kunst, mat og godt drikke!

Lørdag kl.11-11.30 og søndag kl.14.30-15.00 tilbyr teatergruppa et annerledes juleverksted i Flåklypasalen. Teateropplevelse for hele familien!


Lørdag 2. desember kan barn fra 3. - 7. klasse bli med på "nysgjerrig" i Flåklypasalen kl.13.00! Her får du lære hvordan en geit kan lage spindelvev, og hvordan bakegjær kan lage medisiner istedenfor boller! Meld deg på!

Torsdag 9. november kl 19.30 blir det konsert med Eldar Vågan på Aukrustsenteret. Etter en turnèsommer med Vazelina Bilopphøggers er  det en topptrimmet Vågan som inntar Flåklypasalen. Med seg på laget har han Vazelinas egen pianist, Tor Welo. Trim lattermusklene i møte med dette musikalske fyrverkeriet!

Billettpris 350,-

Kjøp billetter her

NB! Det vil kunne bli satt inn ekstra stolrekker foran første rad dersom amfiet blir utsolgt.

Operapub på Aukrustsenteret 22. september kl.20.00
v/ Gunda- Marie Bruce, Atmasukha Ananda og Knut Stiklestad

En fantastisk musikalsk opplevelse i uformell og stemningsfull innpakning.
Solanskafé selger deilige lokale smakebiter av mandelpotet.

Billettpris 350,-

For billetter: 62487877/ eller på Aukrustsenteret (10-16)

Det er få kunstneriske univers som er tidløse, men Kjell Aukrusts Flåklypa-univers og Gustav Lorentzen og Øystein Dolmens Knutsen og Ludvigsen-univers er av disse. Fra 24. juni til 20. august samles Knutsen, Ludvigsen, Solan og Ludvig under samme himmelhvelving for første gang!

Lørdag 24. juni åpner Øystein Dolmen utstillingen «Tunnelsyn og grevlerier» på Aukrustsenteret i Alvdal. Utstillingen viser fram illustrasjoner fra 1970-tallet og frem til i dag, og inneholder også noen helt nye illustrasjoner.

De to kunstneriske universene har mange felles referanser. Begge er godt forankret i en norsk tradisjon av satire og absurd humor, og et verdigrunnlag basert på medmenneskelighet, toleranse og inkludering. Med budskap, humor og galskap som treffer både barn og voksne lever begge universene videre i beste velgående, og oppdages av stadig nye generasjoner.
Velkommen til Aukrustsenteret i Vinterferien 17.februar- 4.mars og i påsken 23.-28.mars og 1.-2.april!
Ta med familien på eventyr i sommer! Bli gruveslusk i Folldal Gruver, Islandshestrytter på Kvistli Ridesenter, Flåklypa-astronaut på Aukrustsenteret og nisselærling på Savalen Fjellhotell og Spa. Alt innenfor en times kjøring fra hverandre!Les og lær om familie-eventyret her!
Velkommen til Freske fraspark på Aukrustsenteret lørdag 13. mai kl.11-13!
Her blir det aktiviteter for både store og små ute og inne i regi av Alvdal idretslag og Aukrustsenterets venner. Lykkehjul og åpning av Ludvigs utstilling: "Kort i nakken, fyldig ved øra" kl.12
Raketten er klar for testing mellom kl.11-13 og Solans Kafé er åpen hele dagen.
Gratis inngang frem til kl.13!

Velkommen til utstillingsåpning på Aukrustsenteret 6. mai

"Helge Ness - i strek og bilder" åpner i gjestegalleriet på Aukrustsenteret lørdag kl. 19.00 med påfølgende program i Flåklypasalen.
Programleder : Ingrid Vollan

Gratis inngang.
For reservasjon av plass ta kontakt med Alvdal bibliotek på telefon: 62489047 eller på  e-post

 

Endelig blir det teater av Solan, Ludvig og Reodor Felgens verden!
Riksteateret inviterer til førsteklasses familieunderholdning - både for gamle og nye Flåklypa- fans. I løpet av høsten 2016 og vinter/vår 2017 skal de innom 70 spillesteder i Norge.

Se turnèplanen her

«Trekker en edruelig person utløsermekanismen til seg inne i kassen, vil kroken (a) utløse springfjæren (b.) Kassen (c) slynges da til værs og lander ved en enkel vektfordeling på springfjæren (d) – som igjen slynger kassen (C) tilbake i en elipseformet bane til bunnfjæren (B) hvoretter utløserkroken (A) igjen låser springfjærmekanismen (B)
Personen inne i kassen (C) har da utført et Hallingkast, uten fysiske anstrengelser."
Ludvigs hage- en fredelig krok ved foten av Flåklypatoppen ved Aukrustsenteret. Med syriner og prestekrager, småfugl og utebibliotek.  Her kan slitne astronautaspiranter slappe av med en god bok i hengekøyen, og samle krefter til ferden ut i verdensrommet med måneraketten La Pollo XIII.

Ludvig oppfordrer alle til å ta med en liten neve fuglefrø til småfuglene. Han håper noen vil se litt ekstra etter dem i sommer mens han trosser frykten for rakett og romferd og reiser til månen med Herr Gundersen .

«Dagen etter kjørte Solan og jeg til VM-trening i Kollen. Solan lå på gasspedalen. Jeg satt bak rattet. Turen oppover gikk i Engan-Wirkola- og Neuendorf-prat. Vi mintes også Brandtzægs kjempehopp på 97,5 under treningen for tre år siden. Da steg friskussen fra Ogndalen tel værs som en papirdrage, og datt ne’att så hælkappa revna i sømma. Solans begeistring gjorde utslag i turteller’n."


Les mer...

Åpningstider Flåklypatoppen

Neste tur til månen: sommer 2018

Åpningstider Aukrustsenteret

Aukrustsenteret er nå stengt, men det er ikke lenge til du kan besøke oss igjen!

Vinterferien:17. februar-4.mars kl.10-16
Påskeferien: 23.-28. februar og 1.-2.april kl.10-16

Sesongåpning på Aukrustsenteret er 5. mai
Velkommen!

Del galskapen

#aukrustsenteret

Været på Alvdal

Søndagkl.21:00-00:00-10°
Mandagkl.12:00-18:00-9°