Flaklypa Aukrustsenteret

Øisteins tar med seg blyanten sin og lager tegneopplevelser for hele familien i sommer! Opplev hans forrykende show, utstilling og ikke minst lær deg noen smarte tegnetriks i Øisteins tegneaktivitetsrom!
Utstillingen åpner 6. mai i Aukrustsenterets gjestegalleri!

Øistein Blyants Kruseduller introduksjon:

"Jeg ble Aukrust fan i 1975 da jeg så ” Flåklypa Grand Prix” på Kino i Fredrikstad.  Jeg var 10 år og hadde allerede kommet godt igang som tegner.

I 1986 da jeg skulle promotere mine tegnetjenester til hele Norge, valgte jeg å lage et selvportrett i Aukrusts strek og fikk inn noen gode salg på den! (Takk Kjell).   Aukrust var og forblir en inspirasjon for meg som tegner.  Jeg elsker strek og Aukrust hadde en genial, unik strek.  Sjarmen, varmen, følsomheten ligger i hvert pennestrøk.   Og så var det komposisjonene da.  Mesterverk!  Ikke en strek er bortkastet.

Jeg er stolt av å stille ut under samme tak som den gamle mesteren.  Jeg også har blitt en inspirasjonskilde for nye generasjoner og vet hvor viktig den jobben er."

På Aukrustsenteret viser Øistein frem et lite utvalg fra strek buffeen sin.  Orginaler fra Øisteins Blyant, reisetegninger og kunsttrykk fra malerier og arkivtegninger.  To av trykkene er spesiallaget for utstillingen.  "Det ble mitt andre forsøk på å tegne en Øist-krust".

Øistein Blyant

 

Åpningstider Flåklypatoppen

Neste tur til månen: sommer 2018

Åpningstider Aukrustsenteret

Aukrustsenteret er åpent i vinterferien og i påsken:

Vinterferien:17. februar-4.mars kl.10-16
Påskeferien: 23.-28. februar og 1.-2.april kl.10-16

Sesongåpning på Aukrustsenteret er 5. mai
Velkommen!

Del galskapen

#aukrustsenteret

Været på Alvdal

Fredagkl.14:00-18:00-3°
Lørdagkl.12:00-18:00-7°