Flaklypa Aukrustsenteret

Opplevelser

Alvdal og Fjellregionen er et unikt kulturområde, med flere store arrangementer hvert år. Blant annet kan man oppleve Vinterfestspillene på Røros, musikk og aktivitetsfestivalen Livestock, Mandelpotetfestivalen på Alvdal, seteropera på Opera di Setra, og utendørsteateret Elden.

Aukrustsenteret ligger ved foten av Alvdal Vestfjell, og fungerer som inngangsporten til Rondane fra riksvei 3. Fjella er svært turvennlig både til fots, på sykkel og til hest. På vinteren er Nord Østerdalen et perfekt sted for å gå på ski, med sine kalde og stabile vintre, flotte vidder og avrunda fjell. Alvdal og områdene rundt er også kjent for jakt og fiske. I midten av dalen møtes elvene Glomma og Folla, og på fjellet finnes utallige sjøer, tjern, elver og bekker.

Lokale mattradisjoner står sterkt i Nord Østerdalen. Her kan man få en ekte smak av fjellmat fra levende bygde- og setersamfunn. I vår egen Solans kafè får du kvalitetsmat fra lokale råvarer, og legger du til noen timer ekstra i oppholdet kan du få bli med på selve matproduksjonen. Kombiner gjerne med en tur langs Nasjonal turistveg Rondane hvor mange av produsentene holder hus.

Under en time fra Alvdal finner du verdensarvbyen Røros. Denne unike småbyen på høyfjellet, med sine gamle trehus, og historiske gruvesamfunn er en av de største turistattraksjonene i Norge.

Nasjonal turistveg Rondane ligger som en bortgjemt perle mellom Rondane nasjonalpark og Alvdal vestfjell. Vegen følger Atnavassdraget fra Sollia, gjennom Atndalen til Gruvebygda Folldal.

Østenfor Forollhogna, vestenfor Glomma, der kyr og sauer beiter, ligger Vingelen. Det godt bevarte bygningsmiljøet er unikt i Norge, det samme er den levende seterkulturen.

Det var en gang et sauefjøs på Søberg Gård. I dag byr Lysgrotten på over 300m2 utstilling og 100 m2 produksjonslokale. I år 2000 ble gjødselkjelleren omgjort til lokaler som i sannhet inviterer til en lystopplevelse utenom det vanlige. Sauebingene ble utstillingsplass til stearinlys, nisser og produkter fra sau. Velkommen til en annerledes opplevelse og en kaffekopp m.m i "Sø-bingen" i 2.etasje.

Åpningstider Flåklypatoppen

Neste tur til månen: sommer 2018

Åpningstider Aukrustsenteret

Aukrustsenteret er nå stengt, men det er ikke lenge til du kan besøke oss igjen!

Vinterferien:17. februar-4.mars kl.10-16
Påskeferien: 23.-28. februar og 1.-2.april kl.10-16

Sesongåpning på Aukrustsenteret er 5. mai
Velkommen!

Del galskapen

#aukrustsenteret

Været på Alvdal

Søndagkl.21:00-00:00-10°
Mandagkl.12:00-18:00-9°