Multikunstneren

Egentlig er han jo tegner er det ofte sagt om Kjell Aukrust. Det er til å forstå. Hans livfulle streker fra barndommens Alvdal, eller Italia, og det frodige persongalleriet han har skapt i grenselandet mellom fiksjon og virkelighet har gjort ham til en av våre mest folkekjære tegnere.

Kjell Aukrust kom inn på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, på tegnelinja, allerede som 16-åring. "Kjell Aukrust er eller skal bli maler - går på malerskole. Slipp ham inn", skrev Henrik Sørensen til skolens rektor i 1936. I 1939 ble en av tegningene hans antatt på Høstutstillingen. Kjells tegninger er å finne i en rekke blad og bøker. "Risen i Jutulfjell" med tekst av Olav O. Aukrust og illustrasjoner av Kjell Aukrust, ble kåret til årets vakreste bok i 1949. Da skjøt tegnekarrieren fart. Bl.a. fikk han i oppdrag å illustrere Asbjørnsen og Moes folkeeventyr.

I 1958 debuterte han som forfatter med boka "Simen" fra barndomsmiljøet i Alvdal. Tett etterpå kom oppfølgerne "Bror min" og "Bonden". Hos Kjell Aukrust henger tekst og tegning nøye sammen. Kjells tegninger er derfor miniatyrer, tegninger på ei bokside eller enda mindre.

Persongalleriet i Flåklypa Tidende ble før det kom i bokform, presentert i en humorserie "Mannskapsavisa".

Aukrustsenteret har hele 1500 tegninger av Kjell Aukrust i sine samlinger.

Åpningstider Flåklypatoppen

Neste tur til månen: sommer 2018

Åpningstider Aukrustsenteret

Aukrustsenteret er åpent i vinterferien og i påsken:

Vinterferien:17. februar-4.mars kl.10-16
Påskeferien: 23.-28. februar og 1.-2.april kl.10-16

Sesongåpning på Aukrustsenteret er 5. mai
Velkommen!

Del galskapen

#aukrustsenteret

Været på Alvdal

Fredagkl.14:00-18:00-3°
Lørdagkl.12:00-18:00-7°