Multikunstneren

Kjell Aukrust skulle egentlig bli maler. I godt voksen alder ble han det endelig. De siste åra brukte han mer og mer tid med malerpenselen. Stadig mer melankolsk og eksperimentell rundt lysets spill over natur og hus, utviklet han sin mer ukjente kunstneriske side.

De første årene av sin karriere var Kjell Aukrust maler og han debuterte på Høstutstillingen i 1945, med "Barna i skogen". Da Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og kunstakademiet ble stengt i 1942, på grunn av krigen, flyttet Kjell til Alvdal igjen for å male. To somre under krigen var han også på Røros og i Bøverdalen og malte, sammen med flere unge kunstnere.

Men det ble tegning som ble hans hovedbeskjeftigelse. 40 år senere, på 80-tallet tok han fram igjen malerpenselen. Godt over hundre malerier ble til i denne siste perioden, de fleste malt med akryl og vannfarger (akvareller).

Maleriene fra denne perioden er annerledes enn tegningene, både i innhold og form. Men Kjell Aukrust fornekter seg ikke når det gjelder format. "..monumentalmaler har han ingen trang til å være", skriver Finn Jor i boka Galleri Aukrust.. Som i tegningene er utsnitt og presisjon det viktigste. Mange av motivene er hentet fra Italia.

Åpningstider Flåklypatoppen

Neste tur til månen: sommer 2018

Åpningstider Aukrustsenteret

Aukrustsenteret er åpent i vinterferien og i påsken:

Vinterferien:17. februar-4.mars kl.10-16
Påskeferien: 23.-28. februar og 1.-2.april kl.10-16

Sesongåpning på Aukrustsenteret er 5. mai
Velkommen!

Del galskapen

#aukrustsenteret

Været på Alvdal

Fredagkl.14:00-18:00-3°
Lørdagkl.12:00-18:00-7°