Utstillinger

Aukrustsenteret

Trygt plassert i Alvdal, midt mellom Oslo og Trondheim ligger Aukrustsenteret. Senteret tilbyr en fantastisk reise inn i Flåklypa-universet og Kjell Aukrusts verden! Velkommen til en reise i "huet hass Kjell"!

Inne i Aukrustsenteret har vi utstillinger av flere kulisser fra de Jul i Flåklypa, Herfra til Flåklypa og Månelyst i Flåklypa. Her kan du få en titt inn i kirketårnet med snøkanonen fra Jul i Flåklypa,  Flåklypa Tidende og ostemaskinen fra Herfra til Flåklypa, samt raketten fra Månelyst i Flåklypa.  I bakomfilmene kan du treffe menneskene som står bak filmen. Vi viser også kortversjoner av Herfra til Flåklypa og Jul i Flåklypa i vår egen kinosal.

På Aukrustsenteret kan du få laget din egen spesialtilpassede sjokolade i Reodor Felgens sjokolademaskin. Felgens sjokolademaskin scanner deg slik at du får en melkesjokolade som er spesialtilpasset akkurat deg!
Maken finnes ingen steder!

Se Il Tempo Gigante, en spesialutgave for Alvdal! Il Tempo Gigante er Norges svar på den italienske Ferrari, og denn utgaven er tilpasset kalde vintre i Nord-Østerdalen med blant annet vedfyrt motorvarmer!

I samarbeid med Nord-Østerdal Kraftlag har Reodor Felgen utviklet et helt spesielt dasskraftverk. Her kan du teste ut dine egne fornybare energikilder... Basert på tegningen av Kjell "Heimelaga energi".

I gallerier viser vi fram Kjell som tegner og maler. Hvert år skifter har vi forskjellige temutstillinger og bytter ut tegninger og malerier.


Når du skal studere Kjells tegninger bør du gå tett på. Hans detaljrikdom er utrolig, og for å få med deg alle snirkler bør du ta deg tid til å studere ordentlig.

Bli med på en reise i Kjell Aukrusts liv, oppvekst og fortellinger fra Alvdal i Alvdalsrommet. Her finner du mange av de hysterisk morsomme historiene fra "Simen, Bonden og Bror min", triologien som ble kåret til Norges morsomste bok av NRK P2s lyttere. I Alvdalsrommet finner du også mange bilder fra det historiske Alvdal.

Flåklypasalen er en flott kinosal som kan romme 135 mennesker. På sommeren vises kortversjoner av alle Flåklypa-filmene, og det er også en veldig god arena for møter, arrangement og konferanser.


I skoleferien om sommeren viser vi film  hver halve time i Flåklypasalen. Utenom hovedsesong setter vi på filmer for alle våre gjester etter ønske. I Flåklypasalen viser vi følgende filmer:

  • Kortversjoner av Flåklypa Grand Prix, Jul i Flåklypa, Herfra til Flåklypa, og Gurin med reverompa.
  • Kort dokumentar om og med Kjell Aukrust.

Vi kan også vise film her for grupper / skoler.

Prøv  stjernekikkerten "Sjær'n-smellen med kulturtilbud og trykkmåler"! Vi garanterer at du ser stjerner og planeter, selv utenom åpningstidene til Flåklypatoppen.

På Flåklypadesken kan du også få produsert din helt egen forside av Flåklypa Tidende - med bilde av deg selv!

Åpningstider Flåklypatoppen

23. jun - 29. jun  kl 10-16
30. jun - 12. aug  kl 10-18
13. aug - 19. aug  kl 10-16

Lør+Søn i uke 34-41 kl 10-16

Åpningstider Aukrustsenteret

5.mai - 29. juni     kl 10-16
30.juni - 12. aug  kl 10-18
13.aug - 14. okt    kl 10 - 16

Del galskapen

#aukrustsenteret

Været på Alvdal

Torsdagkl.15:00-18:0015°
Fredagkl.12:00-18:0016°