Utstillinger

Aukrustsenteret

Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover finner du Aukrustsenteret, et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen. Sjølberga med både kraftverk og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk. Dette innholdsrike bygget med forsiden vendt mot Alvdals vakre kulturlandskap, og baksiden som en demning mot Rv3 og kommersen, rommer intet mindre enn Kjell Aukrusts verden! Og: Jø, så fyse for et museum! Ta del i multikunstneren Kjell Aukrusts vell av tegninger, bøker og filmer, aktiviteter, malerier og oppfinnelser. Bli med på rakettverksted, få bildet ditt på trykk i "Flåklypa tidende" og hør Kjell lese høyt fra bøkene sine! Kos deg med en spesialtilpasset mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen eller slapp av i Solan Gundersens kafé og nyt utsikten mot majestetiske Tron og Husantunet med sine værbitte hus.

Inne i Aukrustsenteret har vi utstillinger av flere kulisser fra de nye Flåklypa-filmene. Her kan du få en titt inn i kirketårnet med snøkanonen fra Jul i Flåklypa, samt Flåklypa Tidende og ostemaskinen fra Herfra til Flåklypa. I bakomfilmen kan du treffe menneskene som står bak filmen. Vi viser også kortversjoner av Herfra til Flåklypa og Jul i Flåklypa i vår egen kinosal.

I samarbeid med Nord-Østerdal Kraftlag har Reodor Felgen utviklet et helt spesielt dasskraftverk. Her kan du teste ut dine egne fornybare energikilder... Basert på tegningen av Kjell "Heimelaga energi"

På baksiden av senteret (forsiden) ligger Nabonissens Hus. Et supert lekehus både for store og små! Et ypperlig stoppested for dem som kjører langt.

Flåklypasalen er en flott kinosal som kan romme 130 mennesker.

Her viser vi fram Kjell som tegner og maler. Hvert år skifter vi utstillinger her.
Når du skal studere Kjells tegninger bør du gå tett på. Hans detaljrikdom er utrolig, og for å få med deg alle snirkler bør du ta deg tid til å studere ordentlig.

Utforsk alle hans oppfinnelser og ikke minst; prøv Felgens egen sjokolademaskin!

Se Il Tempo Gigante, en spesialutgave for Alvdal! Il Tempo Gigante er forøvrig Norges svar på den italienske Ferrari!

Her kan du få produsert din helt egen forside av Flåklypa Tidende - med bilde av deg selv! Du kan også lese om mange av figurene fra Flåklypauniverset i et eget persongalleri. Her kan man sortere post ved å prøve pc-spillet Flåklypa Grand Prix.

I dette rommet får du et innblikk i Kjells Alvdal. Rommet er preget av foto, tegninger og tekst fra Kjells barndom og barndomsbygd.

Åpningstider Flåklypatoppen

Neste tur til månen: sommer 2018

Åpningstider Aukrustsenteret

Aukrustsenteret er nå stengt, men det er ikke lenge til du kan besøke oss igjen!

Vinterferien:17. februar-4.mars kl.10-16
Påskeferien: 23.-28. februar og 1.-2.april kl.10-16

Sesongåpning på Aukrustsenteret er 5. mai
Velkommen!

Del galskapen

#aukrustsenteret

Været på Alvdal

Onsdagkl.17:00-18:00-5°
Torsdagkl.12:00-18:00-3°