Image

Aukrustsenteret

«Min inspirasjon og grunnlaget for det jeg har gjort kommer fra
Alvdalsbygda, derfor skal mitt livsverk tilfalle denne bygda, men det skal komme Alvdal til gode i videst mulig forstand.»
Kari og Kjell Aukrust ga i 1988 250 tegninger, akvareller og malerier til Alvdal, slik ble ideen om Aukrustsenteret født.

Bygget er tegnet av arkitekt Sverre Fehn og den offisielle åpningen stod kong Harald for 23. mai 1996. Det er brukt naturmaterialer som skifer, ubehandlet furu og naturstein i bygget. Bygget fikk Statens Byggeskikkpris i 1996 og Norges Handikapforbunds Tilgjengelighetspris i 2000 for den vellykkede kombinasjonen av estetikk og funksjonalitet.

Foruten billedkunst, inneholder senteret mange av Kjell Aukrusts fantasifulle tekniske innretninger, som en modell av «Il Tempo Gigante», bilen som er kjent fra filmsuksessen Flåklypa Grand Prix. Her er også Aukrusts figurer Solan, Ludvig og Emanuel Desperados og redaksjonen til avisen Flåklypa Tidende med kontorpulten til sportsjournalist Melvind Snerken. I Reodor Felgens verksted er en sjokolademaskin der besøkende kan lage sin egen sjokolade.
Image

Solans kafè

Er du på jakt etter noe godt å spise langs Riksvei 3?
Solans kafè er Aukrustsenterets eget spisested. I et lokale som ingen andre, med nydelig utsikt, lokale råvarer og eventyrlige smaker fra langt utafor Flåklypas grenser.

Velkommen til en unik matopplevelse langs rv 3.

Image

Flåklypatoppen

Flåklypatoppen og Reodor Felgens månerakett byr på spennende opplevelser for hele familien og barn i alle aldre. Se inspirasjonen til den siste filmen "Månelyst i Flåklypa" og da del i Reodor Felgen sin underfundige verden.

Image

Aktiviteter for store og små

Velkommen til Kjell Aukrust sin forunderlige og morsomme verden. Her kan du se filmene fra Flåklypa ivår egen topp moderne kinosal; Flåklypasalen. Du kan se biler, bakomfilmer, være redaktør av Flåklypa Tidende og lage sjokolade i Reodor Felgen sin egen maskin.

Velkommen barn, i alle aldre.